Brætspil i tyskundervisningen

Her finder du et brætspil, som kan bruges i den tidlige sprogstart i tysk. Det kan hentes i en tom version og i en udfyldt version. Der er mange måder at bruge det på. Det kan man bl.a. læse om på selve brættet, men nedenfor får du også nogle idéer.

Brættet er lavet af hjemmesiden iundervisning.dk og kan gratis hentes nedenfor. Det er en pdf-fil, som skal printes.

Idéer til arbejde

Lad eleverne skrive kort med ord, som ønskes øvet. Eleverne markerer med en blyant, hvilke felter man skal trække spørgsmål på. Når eleverne lander på disse felter, så trækker de et kort og staver til ordet.

Lad eleverne skrive kort med verber, som ønskes øvet/bøjet. Eleverne markerer med en blyant, hvilke felter man skal trække spørgsmål på. Når eleverne lander på disse felter, så trækker de et kort og bøjer verbet.

Lad eleverne skrive spørgsmålskort, som ønskes besvaret. Det kunne være korte spørgsmål til en tekst, et billede m.m. Eleverne markerer med en blyant, hvilke felter man skal trække spørgsmål på. Når eleverne lander på disse felter, så trækker de et kort og svarer på spørgsmålet.

 

Filer

iundervisning.dk - Slangespil til udfyldning - Tomt (1.3 MiB)

iundervisning.dk - Haben og Sein - Slangespil (1.3 MiB)

Troels Gannerup Christensen

Lektor ved læreruddannelsen i Jelling. Tidligere pædagogisk konsulent i matematik og tysk ved Center for Undervisningsmidler, University College Lillebælt. Beskikket censor på Læreruddannelsen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.