Galgenmännchen

Dette er en sjov aktivitet til engelskundervisningen, som kan spilles i små grupper eller med en hel klasse. Træn også bogstaver på denne måde eller ord/sætninger til et tema.

Sådan gør du

Skriv små sætninger eller ord, som den anden eller de andre skal gætte, hvilke bogstaver der findes i sætningen/ordet. Såfremt bogstavet findes, så skrives det over de streger, hvor det hører til. Hvis ikke bogstavet findes, så tegnes hovedet på galgen (derefter kroppen, arm x 2, ben x 2). Bliver hele manden hængt, så har den eller de, som gætter, tabt. Brug ord fra kategorier, som man ønsker øvet.

Troels Gannerup Christensen

Lektor ved læreruddannelsen i Jelling. Tidligere pædagogisk konsulent i matematik og tysk ved Center for Undervisningsmidler, University College Lillebælt. Beskikket censor på Læreruddannelsen.

You may also like...

2 Responses

  1. mar 6, 2014

    […] forklaret mundtlig eller skriftligt inden. De kunne arbejde med ord fra teksten inden. Fx. vha. Hängemann eller […]

  2. mar 10, 2014

    […] I den tidlige sprogstart kan det være en god idé, at sangene gennemgås eller svære ord bliver forklaret mundtlig eller skriftligt inden. De kunne arbejde med ord fra teksten inden. Fx. vha. Hängemann eller Ordsøgningsopgaver. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.