Ordforrådstilegnelse med flashcards i engelsk

Brugen af flashcards til introduktion af nyt ordforråd er velegnet i den tidlige sprogstart. Eleverne kan drage fordel af kombinationen mellem det visuelle og auditive input og de mange aktiviteter, der kan tilknyttes, så eleverne bliver fortrolige med at anvende det nye ordforråd i både sang, leg, spil m.v.

Der findes utallige måder at arbejde med flashcards på. På følgende link, kan man finde masser af ideer til arbejdet, og i nedenstående video viser britiske Carol Read, som har stor erfaring og viden i forhold til undervisning af tidlig engelsk, nogle gode eksempler på, hvordan nyt ordforråd kan introduceres via flashcards. De fleste af øvelserne kan tilpasses ældre elever og dermed også bruges, når tysk påbegyndes i 5.klasse.

Nederst findes et link, hvorfra man kan hente gratis flashcards til de fleste nære emner i begynderundervisningen, både med og uden ord (engelsk version).

Ideer til arbejdet med flashcards:

www.carolread.com/resources-2

Carol Read, Macmillan – Ideas for using flashcards:

Her kan du hente gratis flashcards:

esl-kids.com/flashcards/flashcards.html 

Troels Gannerup Christensen

Lektor ved læreruddannelsen i Jelling. Tidligere pædagogisk konsulent i matematik og tysk ved Center for Undervisningsmidler, University College Lillebælt. Beskikket censor på Læreruddannelsen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.