Acapela.tv i tysk

Her er en hurtig genvej til elevproduktion i tyskundervisningen. Man kan på denne side skrive en kort tekst, som efterfølgende bliver lavet til et animeret videokort, som kan sendes på mail, indlejres og/eller deles via en række sociale medier. Teksten bliver læst op. Det kræves ikke, at eleven har en e-mail. Det kan dog være en fordel, hvis man gerne vil gemme sine produktioner. For at kunne gemme sine produktioner skal man nemlig oprette sig som bruger. Det er gratis. Opret evt. bare en bruger for hele klassen. Man kunne også oprette en padlet, som eleverne kunne lægge linket til deres video op på.

Acapela.tv har desværre reklamer på sitet, men er forholdsvis simpel at finde rundt på. Se videoforklaringen nederst på siden. Hjemmesiden er et godt og hurtigt alternativ til goanimate.com, som desværre heller ikke er gratis mere.

Hjemmesiden bruger flash, så det kan ikke umiddelbart bruges til iPad. Der findes dog browsere i AppStore, som gør det muligt at afvikle hjemmesider med flash-indhold. (Brug enten Puffin Web Browser, Photon Browser, iSwifter Flash Browser, Skyfire Web Browser eller Dolphin Browser)

Idéer til brug

  • Lad eleverne skrive en monolog, som de får udleveret.
  • Lad eleverne selv præsentere deres værelse. Nogle videokort giver mulighed for at uploade egne billeder.
  • Lad eleverne skrive deres egne korte historier.

Eksempel

acapela.tv/card/WalkTheDog/5ed7026fd1d4d5a2035beffc0437824466b2ae3d

 

Videoforklaring på 2½ minut

https://www.youtube.com/watch?v=ytDvSptxtxw&amp

 

Link til hjemmesiden:

Acapela.tv

Troels Gannerup Christensen

Lektor ved læreruddannelsen i Jelling. Tidligere pædagogisk konsulent i matematik og tysk ved Center for Undervisningsmidler, University College Lillebælt. Beskikket censor på Læreruddannelsen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.