Sang og bevægelse med LingoTech

Hos LingoTech på YouTube finder man musikvideoer, som kan bruges direkte i undervisning. De egner sig særdeles godt til begynderundervisningen i tysk. Der arbejdes med/gentages nogle faste vendinger fra tysk, alt i mens man laver de tilhørende bevægelser/fagter. Videoerne og sangene er lavet af Uwe Kind. Den nok mest kendte er Ich bin cool.

Fremgangsmåde

I den tidlige sprogstart kan det være en god idé, at sangene gennemgås eller svære ord bliver forklaret mundtlig eller skriftligt inden. De kunne arbejde med ord fra teksten inden. Fx. vha. Hängemann eller Ordsøgningsopgaver.

Idéen er, at man laver fagter, mens melodien afspilles og synges. Det kunne være en idé at lade eleverne arbejde med sangene inden og lade dem bestemme selv, hvilke fagter der skal laves til melodien. Grupperne kunne efterfølgende præsentere deres egne fagter og melodien for klassen.

Eksempler

Link til mere

Link til LingoTech på YouTube – TRYK HER.

Troels Gannerup Christensen

Lektor ved læreruddannelsen i Jelling. Tidligere pædagogisk konsulent i matematik og tysk ved Center for Undervisningsmidler, University College Lillebælt. Beskikket censor på Læreruddannelsen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.